sobota 26. januára 2013

Set z pravých sladkovodných perál


    Milé dámy, zabudnite na povery, ktoré tvrdia, že perly prinášajú nešťastie, slzy a že ich nosia len staré dievky! Perla je v skutočnosti najdokonalejším klenotom. Nepotrebuje žiadne opracovanie, je jednoduchá ale pritom veľkolepá.
    Tradičný, ale stále obľúbený perlový náhrdelník sa prvý krát v podobe módneho doplnku objavil začiatkom 20. rokov minulého storočia. Ten kto nosil perlový náhrdelník, dával najavo svoje významné spoločenské postavenie.
    V dnešnej dobe však už nemusíte o pravých perlách len snívať! Na trhu sú cenovo dostupnejšie a veľmi kvalitné sladkovodné (riečne) perly, ktoré oslovia určite každú ženu. Oproti morským perlám sa dajú ľahšie zohnať a aj ich cena je priateľnejšia. Je to dané tým, že v jednej perlorodke môže vzniknúť naraz až 20 perál.


    Set šperkov tvoria náušnice tzv. napichovačky a perlový náhrdelník, ktorý som doplnila o krásne brúsené Swarovski korálky. Všetky komponenty sú zo striebra. Farba perál - Peach.



    A na záver ešte jedna malá rada - perly si zachovávajú svoju krásu častejším nosením, pretože pri nosení sa perly otierajú o kožu, ktorá ich leští a pot im dáva potrebnú vlhkosť. Údajne perly žijú s človekom a potrebujú aj jeho energiu! :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...