sobota 26. januára 2013

Set z pravých sladkovodných perál


    Milé dámy, zabudnite na povery, ktoré tvrdia, že perly prinášajú nešťastie, slzy a že ich nosia len staré dievky! Perla je v skutočnosti najdokonalejším klenotom. Nepotrebuje žiadne opracovanie, je jednoduchá ale pritom veľkolepá.
    Tradičný, ale stále obľúbený perlový náhrdelník sa prvý krát v podobe módneho doplnku objavil začiatkom 20. rokov minulého storočia. Ten kto nosil perlový náhrdelník, dával najavo svoje významné spoločenské postavenie.
    V dnešnej dobe však už nemusíte o pravých perlách len snívať! Na trhu sú cenovo dostupnejšie a veľmi kvalitné sladkovodné (riečne) perly, ktoré oslovia určite každú ženu. Oproti morským perlám sa dajú ľahšie zohnať a aj ich cena je priateľnejšia. Je to dané tým, že v jednej perlorodke môže vzniknúť naraz až 20 perál.


    Set šperkov tvoria náušnice tzv. napichovačky a perlový náhrdelník, ktorý som doplnila o krásne brúsené Swarovski korálky. Všetky komponenty sú zo striebra. Farba perál - Peach.



    A na záver ešte jedna malá rada - perly si zachovávajú svoju krásu častejším nosením, pretože pri nosení sa perly otierajú o kožu, ktorá ich leští a pot im dáva potrebnú vlhkosť. Údajne perly žijú s človekom a potrebujú aj jeho energiu! :-)

11 komentárov:

  1. Zdeni,prekrasny seticek, milujem ruzovu a perly su uzasneeeeeeeeeeeeeeee verim,ze maju svoju energiu a urcite potesia nejednu damu.....pekny vikendik
    M.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hello,Zdenko:
    Lovely,precious pearls!Classic and classy.Looking so noble-can be worn for special ocasions,also for the everyday use.I love their elegant look,their shapes and colors.You've created the wonderful complete set.
    I have no time for creating new things,because of the preparations to the moving out in the couple of weeks,but meanwhile I also have created a necklace,for I cannot stand without beading:-))I'll be trying to show it someday.
    Warm Greetings and Hugs-Halinka-

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Waaau, toto je taká nežná krása :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dokonalé!!! Miluji perly od bílých až po černé. Dýchá z nich krása, energie, život, a elegance.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Perly jsou klasika, ale také je nemám. Ty Tvé mají krásnou barvičku!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj Zdeni dnes po prvé jsem navštívila Tvůj blog,moc pěkné od šperků až po kočárky užasný nápad taky se mi moc líbí papučky a čepička pro miminko,jelikož jsem nastávající babička tak by Tě chtěla poprosit jestli by jsi mi mohla poslat alespoň trochu popis jak se to dělá.Na papučky popis máš, ale vzhledem k tomu,že ještě nejsem tak dobrá v háčkování tak by Tě prosila mi napsat od kud se začíná.Prosím jestli Ti to bude vadit tak se nic neděje. Luďka.
    soboroval@seznam.cz Děkuji!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dobrý deň Luďka, veľmi pekne vám ďakujem za návštevu a tiež milý komentík. Píšem vám akurát e-mail :-)
    Pekný dník
    Zdenka

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...